Jaarverslag Knooppunt Ketenzorg 2017: intensieve zoektocht naar helderheid

21 aug 2018

2017: het jaar waarin Knooppunt Ketenzorg als zelfstandige organisatie binnen NZLO verder ging. Met als doel: werken aan het ontwikkelen en effectief gebruik van ketenzorgprogramma’s in Zuid-Holland Noord. Ofwel de zorgverleners in Zuid-Holland Noord in staat stellen om gezamenlijk de beste en blijvend betaalbare zorg aan mensen met een chronische ziekte te leveren: 'sterke zorg regel je samen'.
Dat betekent concreet:
- Een eenduidig ketenzorgaanbod in Zuid-Holland Noord realiseren;
- De kwaliteit van ketenzorg aan mensen met een chronische aandoening in Zuid-Holland Noord verbeteren;
- Actief bijdragen aan het betaalbaar houden van deze zorg.

Lees meer

Een make-over voor Ketenzorgprogramma Angst en Stemmingsstoornissen

02 jul 2018

Het ketenzorgprogramma ‘Angst en Stemmingsproblematiek’ is in een nieuw jasje gestoken en aangepast aan de nieuwste inzichten en landelijke zorgstandaarden. Het ketenzorgprogramma bevat handzame werkprotocollen voor de betrokken disciplines: huisartsen en POH GGZ, GBGGZ , SGGZ, apotheker, psychosomatisch fysiotherapeut en diëtist. Er is ook een samenvattingskaart voor huisarts en POH GGZ.

Lees meer

Inspanning op de achtergrond - Twee jaar Knooppunt Ketenzorg

30 mei 2018

Maart 2016. Lizzy van der Kooij, net werkzaam bij REOS, kreeg de vraag om Knooppunt Ketenzorg te ondersteunen. Ruim twee jaar later neemt Lizzy afscheid. Een mooi moment om terug te blikken en naar haar ervaringen als bestuursadviseur te vragen. Lizzy: ”Ik wist nog niet zo veel van Knooppunt. Maar ik had wel het een en ander gehoord. Zoals dat het log zou zijn, bureaucratisch en met veel overleg en (bestuurs)lagen. Gelukkig ben ik niet iemand die zich laat afleiden door wat mensen zeggen. Ik vorm graag mijn eigen beeld. Bovendien zag ik ook de uitdaging. Als het waar is wat wordt gezegd, kan ik er veel betekenen.”

Lees meer

Regionaal nieuws hart- en vaatziekten

30 mei 2018

Op het gebied van hart- en vaatziekten zijn de volgende ontwikkelingen te melden.
• Sinds enkele maanden loopt in onze regio het project chronisch hartfalen.
• Verruiming van het tijdsvenster bij verdenking beroerte.
• Perifeer arterieel vaatlijden

Lees meer
1 2 3